Pressmeddelande från Folkpartiet Liberalerna i Västmanland 2010-11-16

Carina Sándor bland de bästa oppositionsledarna i Europa

Carina Sándor, gruppledare för Folkpartiet och Skinnskattebergs oppositionsledare, har blivit nominerad till ett pris för lokala oppositionsledare i Europa. Det är partigruppen ”Liberaler och demokrater för Europa” i EU-parlamentet som instiftat pris för lokala och regionala politiker i Europa inom ramen för EU:s Regionkommitté.

– Det känns givetvis fantastiskt roligt och samtidigt aningen overkligt. Jag känner mig otroligt hedrad, och vill verkligen tacka alla som har gjort detta möjligt, säger Carina Sándor.

Carina Sándor blev nominerad till priset för bästa insats i opposition. En jury har sedan valt ut en vinnare, andra- och tredje-plats och ett antal finalister. Carina Sándor kom bland de fyra finalisterna i kategorin. Finalisterna tilldelas ett diplom och inbjöds att delta vid prisutdelningen i Bryssel.

– Det är roligt att en lokal politiker från Västmanland och Skinnskatteberg har uppmärksammats på europeisk nivå för det lokala arbetet. Carina har gjort stora insatser för Folkpartiet både på lokal och riksnivå – hon väl värd denna utmärkelse, säger Sigge Synnergård, ordförande för Folkpartiet liberalerna Västmanland.