Idag har vi haft en fin-fin cykeldag. Vi har haft kanonbra förutsättningar; strax under 20 grader varmt i solen, nordliga vindar, relativt snälla backar, gott humör osv. Vi har gjort vår längsta körsträcka idag, drygt 10 mil. Lunchpausen blev riktigt lång, ca 1,5 h. Vi passerade ett ställe som bara har öppet under sommaren, o heter Ingalunda gård. Ett kombinerat cafe’ (naturligtvis hembakat – mmmmm… – gott) och galleri, med keramik, skulptur o måleri. Det här stoppet var verkligen värt sina minuter. Åk dit, om ni har vägarna förbi. Det ligger ca 2 mil söder om Hassela, längs m väg 305 mot Delsbo. Vi hade som mål idag att nå Järvsö, o vi hade turen på vår sida. Från Delsbo kan man ta en genväg till Järvsö. Ser väldigt bra ut på kartan, men, men, vi lärde oss en del från gårdagen, DE KORTA VÄGARNA ÄR INTE ALLTID DE SNABBASTE! Vi frågade en vänlig själ först, som rekommenderade oss att inte gena, utan istället ta väg 84 mot Ljusdal, vilket vi gjorde. 8 km innan Ljusdal fick vi se ytterligare en genväg till Järvsö. Tror ni vi tog den? Självklart. Vi tänkte att den kan väl inte var längre än 2 mil. Lyckan var fullständig. Sträckan var 1,5 mil o mestadels utförsåkning. Väl framme i Järvsö letade vi efter campingen, men fann istället ett fantastiskt vandrarhem, ’Gästgivars’. Rent, snyggt o fräscht. Kan också rekommenderas. Idag vill vi hylla våra sandaler, som verkligen har fått sin funktion under den här resan. De sitter allid fast högst upp på packningen, redo att sättas på när uppförsbackarna ser ut att vara i en evighet. De är mkt skönare att gå i än cykelskorna. Nu blir det stretching. Sedan natti, natti. Sov gott!

Ovan: En bild från café Ingalunda, en från vedbon vid Gästgivars i Järvsö och en utanför vandrarhemmet Gästgivars.