Idag var en av våra absolut bästa cykeldagar. Vi avverkade drygt 8 mil, i en helt fantastisk natur. Denna rutt vill vi verkligen rekommendera. Från Junsele cyklade vi först 3,5 mil rakt söderut, på väg 90, fram till Näsåker (en relativt lätt cykelväg, eller kan det vara så att vi har kommit igång o kropparna börjar förstå vad vi håller på med? :-). Nu kommer det fina. Vid Näsåker åkte vi in genom samhället, ner mot Nämforsen o korsade Ångermanälven. Därefter cyklade vi väster om älven, och i princip resten av sträckan på en grusväg. Det var otroligt vackert. Ett landskap m forsar, älven, raviner, gigantiska kullar, branta klätterberg, mysiga gårdar, både stora o små, timmerhus m.m. Vi tog vår lunchpaus vid en gammal mjölkvarn från 1638, som drivs av vatten från älven, fortfarande än idag. Resan idag gick inspirerande lätt. Inte blev det sämre av bra mottagande o en mkt välskött camping i Långsele. Idag vill vi hylla vår lunch o Sveriges fantastiska natur. Det är fascinerande hur landskapet i Sverige växlar så mkt, på relativt korta sträckor. Vår lunch. Ja, kanske smakade den extra gott pga omgivningen. I vilket fall, bestod den av vaniljyoughurt, cashewnötter o banan – utsökt. Sov gott!